2023 sonunda çıkardıkları “Devil’s Wrath” teklisiyle Metal Oda’nın radarına giren Lüleburgazlı Türk metal grubu LOST PATROL ile yaptıkları müziği ve yeni projelerini konuştuk.

Sohbetimize hoş geldiniz. Sizleri tanıyabilir miyiz?

Aydın: Merhaba! Hoş bulduk. Grubun doğduğu yer olan Lüleburgaz’da yaşıyorum, son 10 senedir bir müzik stüdyosu işletiyorum ve çeşitli müzisyenlerin produktörlüğünü yapıyorum, Lost Patrol’de bas gitaristim ve aynı zamanda Lost Patrol’un bu süreçteki prodüktörlüğünü üstlendim.

Barış: Selam, grubun lead vocal ve gitaristliğini yapıyorum. Şarki söz yazımı ve beste çalışmalarım var. 30 yıldır aktif olarak müzikle uğraşiyorum, Almanya’da yaşıyorum.

Egemen: Selamlar, ben Egemen, grubun gitaristiyim, aynı zamanda şarkı, söz yazımı ve kayıt süreçleriyle de ilgileniyorum. Müzikal geçmişim Saints’N’Sinners grubunun kuruluşundan başlıyor diyebilirim, Bite the Dust isimli bir projem oldu, bu proje önceki işlerime göre çok daha sert bir müzikti, en son ÜNLÜ  ile birlikte çalıştıktan sonra, doğduğum yerde oluşmuş bu 30 yıllık metal çınarını uykudan uyandırmak için kolları sıvadım.

 

LOST PATROL güncel kadrosundan bahsedelim: Saints ‘N’ Sinners ve ÜNLÜ ’den tanıdığımız gitarist Egemen Doğruöz de sizlerle.

Barış: Evet şu an 3 kişiyiz Aydın ile ikimiz kurucu kadrodanız. Grubu 1993 yılında Kıvanç Kaytanlı ve Kubilay Ertopçu ile birlikte Lüleburgaz’da kurmuştuk. Egemen de Lüleburgazlı, çok uzun zamandır arkadaşız ve müzikal olarak çok ortak yönümüz var. Böyle bir proje tekrar canlanınca onu gruba davet ettik, o da bizi kırmadı ve gruba katıldı.

Egemen: Bir akşam Barış’tan bir mesaj geldi ve her zamanki tezcanlılığıyla, ‘Egemen 5 dk arayım mı?’ yazmış 🙂  konuştuğumuzda beni gruplarında görmek istediğini belirtti, açıkçası çocukluğumun kahramanları olan bu adamlarla aynı grupta çalma fikri beni oldukça heyecanlandırdı. Gruba katıldığım günden itibaren gazla metal fabrikası gibi çalışmaya başladık.

(Egemen Doğruöz)

Peki 1993 yılında kurulan LOST PATROL neden 30 yıl sessiz kaldı? Grup üyeleri başka projelere ya da solo işlere mi yöneldi? Şimdi geri dönmeye nasıl ve neden karar verdiniz?

Aydın: grubu kurup ilk demoyu kaydettikten sonraki sene, grup üyeleri farklı şehirlerde üniversite eğitimine başladı. Bahsettiğimiz yıllarda kabul edersiniz ki  iletişim imkanları ve teknoloji şimdiki gibi değildi. Bu yüzden uzunca bir süre ara vermek zorunda kaldık.

Barış:  Aslında o dönemde de yeni şarkılar yazdık  ve bazı konserlerde çaldık. 4-5 şarkı vardı ve kesinlikle ilk ve tek demodaki şarkılardan daha ilginç ve kulağa hoş geldiklerini hatırlıyorum, fakat maalesef tek hatırladığım bu çünkü kaydetmediğimiz için unutuldular. Sonradan üniversite, iş hayatı, derken tekrar bir araya gelemedik.

30.yıl anısına bir kaç yeni şarkı yazmak  hatıraları canlandırmak için tekrar bir araya gelmekti aslında bütün hikaye.  Böyle de başladı ama özellikle Egemen’in gruba katılması ile bambaşka bir yöne evrildik. Şu an en az iki albümlük şarkı  yazıldı ve yayınlanmayı bekliyorlar.

LOST PATROL’un heavy metal müzikteki çizgisini konuşalım: grubun soundu nasıl bir sound? Grubun kuruşundan bu yana geçen zaman içinde -30 yıl- heavy metal müzik de değişti tabii. Peki LOST PATROL soundu nereden nereye evrildi?

Aydın: Oldschool thrash yapıyorduk. ama sanırım biraz daha melodikti. Sonradan daha hardcore tarzına yönelmiştik.

Egemen: Kişisel olarak müzik tarzım geçmişteki tecrübelerime göre çok evrildi. Heavy metal ile başlayan bu serüvende çok sert bir sound olan Bite the Dust’ı oluşturdum, sonrasında bu tarz müziğe icra anlamında 2-3 sene ara verdim. Çünkü derdim müziğin derinliklerine kadar inmekti ve çok disiplinli bir şekilde armoni dersleri aldım. Lost Patrol’e dahil olduğumda, kendimi hiç olmadığım kadar müzikal anlamda güçlü ve donanımlı hissediyordum ve bunu olabildiğince gruba işlemeye çalıştım / çalışıyorum. Lost Patrol, modern çizgisi olan, derin ve unique armonik altyapılarla bezenmiş ama köklerine ve doğduğu yere selam çakmayı asla unutmayan bir metal grubudur diyebilirim.

Barış: kulağa hoş gelen ve içimize sinen her şarkıyı, (tabiki heavy metal geleneklerinden ayrılmadan) kaydetme taraftarıyız. Zaten şu ana kadar üretilen şarkılarda da bunu görmek mümkün. Belli bir tarza saplanıp kalmanın yaratıcılığı ve üretkenliği sınırlandırdığını düşünüyorum. Egemen modern sounda daha hakim, ben hala biraz daha oldschool kafadayım 🙂  şarkı yazımında her iki çizgide birleşerek bu konuda güzel bir sinerji yarattığımızı düşünüyorum.

“Devil’s Wrath” ve “Reversed Door” parçalarının sözlerinden ve vermek istedikleri mesajlardan bahsedelim biraz.

Egemen: Her iki şarkının da sözleri  bana ait.

Devil’s Wrath aslında günümüzde, özellikle Türkiye’deki çoğunluğun yaşadığı rutinlerin (ev, iş, sosyal hayat) ne kadar rahatsız edici olduğunu ve kabuklarımızı kırmak için bu hayatın hepimizi ne kadar tahrik ettiğini anlatmak istedim. Tabi kendimden de bazı kısımlar var, ben de 16 yıllık bir beyaz yakayım ve aslında benim de neler hissettiğimden biraz bahsediyor.

Reversed Door’a gelecek olursak, aslında oldukça ilginç ve derin bir hikayesi var. Burada anlatmaya kalksam çok uzun sürer. Belki bir video röportaj yaparsak orada detaylı anlatırım. Kısaca, katılmış olduğum bir etkinlikte tanıştığım birinin kendi içinde yaşadığı psikolojik bir çıkmazı anlatıyor. Çok spesifik ve aslında bir bakıma da komik bir durum. Kendisi bir kapı üreticisi ve bu etkinlikte ters yöne doğru açılan bir kapıdan istemsiz olarak girememesinden ve bunun altında yatan psikolojik sebeplerden bahsediyorum.

(Reversed Door-Lost Patrol)

Grubun adını nasıl koydunuz?

Aydin: “Lost Patrol” zamaninda hepimizin sevdigi 90’lı yıllara ait bir bilgisayar oyununun ismi idi  hatta yayınladığımız demoda direkt oyunun kapak resmini kullanmıştık 🙂

(Lost Patrol videogame)

Yeni hedefleriniz, yeni projeleriniz var mı? Yeni albüm gelecek mi? (Psychological State albüm mü olacak?)

Egemen: Olmaz mı 🙂 yeniden doğmuş gibiyiz resmen. Bu oluşum bizi çok heyecanlandırıyor. Kendimi ilk defa müzikal olarak özgür ve çok güçlü hissediyorum. Barış’ın altından kalkamayacağı bir şarkı yazmak imkansız neredeyse. Albüm kavramından emin değilim, şu an üretiyoruz ve tek tek yayınlıyoruz. Belki bu şarkıların hepsini bir yerde toplamak ve eşe dosta vermek ya da çocuklarımıza bir hatıra bırakmak için plak bastırabiliriz. Ama dijital platformda şarkıların bir başlık altında yayınlanması ya da ayrı ayrı yayınlanması arasında bir fark görmüyorum. Tabi ki bu şu an ki düşüncemiz ileride ne olur bilmiyorum.

Barış: “Psychological State” söz ve müziği bana ait  soundu tamamen 80li ve 90lı  yıllardaki  oldschool  thrash çizgisinde sert bir  şarkı. Aslında ilk önce onunla çıkmayı planlamıştık ama onunla çıkmanın, grubun bundan sonrası için kafasında oluşturduğu genel sound hakkında yanlış bir algı yaratacağı şüphesine kapılıp bu karardan vazgeçtik. Ama önümüzdeki süreçte o da yayınlayacağımız şarkılardan biri tabii ki. Albüm olur mu bilmiyorum, sanırım albüm  konusunda Egemen ile paralel bir düşüncedeyim.

Sizler için müzik ne demek tek kelimeyle.

Barış: Huzur ve mutluluk

Egemen: Özgürlük!

Aydin: Fikir açıklığı.

Harika cevaplar için teşekkürler! Lost Patrol’un işlerini severek ve beğeni ile takip ediyoruz. Söyleşimize vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz.

LOST PATROL

Barış Özcan – gitar, vokal

Aydın Terziören – bas gitar

Egemen Doğruöz – gitar

©2024@metaloda
“Her hakkı saklıdır. Kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Başka yerde yayınlanamaz.”